5 måter maratontrening har endret seg nå som jeg er mamma

Los Angeles, CA har alltid vært et spesielt sted for min løpekarriere. Fra å være en ukjent nybegynner som vinner både 1600 og 3200 på California State Track -møtet på videregående skole på Cerritos College, til å konkurrere i mitt første løp som en profesjonell løper, til å debutere i maraton på La Marathon i mars 2015, har jeg masse av raseminner der jeg verner om. Og jeg gleder meg til å lage et nytt minne i LA 13. februar 2016, når jeg løper i det amerikanske olympiske maratonforsøkene.

Forberedelsene mine til forsøkene har vært annerledes på noen store måter, fordi jeg har fire barn nå! Ryan og jeg adopterte fire jenter fra Etiopia, i alderen 5, 9, 13 og 15, så uunngåelig endret livet vårt på mange måter da de kom hjem i begynnelsen av oktober.

1. Jeg løper nærmere hjemmet

En av de største endringene i treningsrutinen min: Jeg har ikke kjørt på høyde. Vi er forankret i Redding, CA (500 fot høyde) der jentene er påmeldt på skolen, og jeg er ikke lenger gratis for å sprette frem og tilbake mellom høyde og havnivåtrening. For tidligere oppbygginger tilbrakte jeg mesteparten av tiden min på ekstreme høyder i Flagstaff, AZ og Etiopia. Men jeg har hatt glede av de ekstra oksygenene og raskere tidene som følger med å trene “lavt.”

Selv om dette generelt ble diktert av jentenes behov, føles det faktisk riktig for kroppens behov når jeg går inn i dette løpet. Jeg brukte mye av 2015 på å løpe mega-miles-opp med 125 mil i uken-for å bli så sterk som mulig i forberedelsene til mine tidligere maraton, men denne gangen har jeg vært i stand til å bygge videre på den styrken og skjerpe hastigheten min i Tempoet mitt går og intervaller. Å være på havnivå og ha mye mer “pop” i beina fra å løpe færre miles totalt sett har tillatt meg å løpe de raskeste tempoene jeg noensinne har løpt, og jeg har gledet meg så mye mer med tanke på at jeg ‘ m ikke gisper etter oksygen slik jeg ville være i store høyder.

For å forberede meg på de olympiske forsøkene i LA spesifikt, har jeg øvd generelt på flate baner. Jeg var i stand til å kjøre halvparten av prøvekurset da jeg sjekket ut Sør -California for noen måneder siden, og da jeg så på Fitbit Surge -statistikken etterpå, viste det en møtt 110 fot med høye gevinst – mye til min glede, fordi jeg virkelig tar glede Kashima Antlers Skjorter i flate baner. Da jeg løp La Marathon, kjente jeg at de bratte nedoverbakke på banen var for mye Mexicos herrelandslag i fotball Skjorter for meg når de var kombinert med avstanden. Et flatt kurs er mindre teknisk å forberede meg på, men jeg har fortsatt jobbet med å komme i en god rytme på lange løp og ha formen min være så effektiv som mulig.

2. Jeg skal legge meg tidligere

Når barna står opp tidlig for å gjøre seg klar for skolen, har nattrutinen min skiftet til en tidligere sengetid. Og jeg har observert en reell fordel av den ekstra hvile. Jeg sørger for å sjekke inn med Fitbit -appen min for å se hvordan jeg sover, for å hjelpe meg med å måle hvor vanskelig å presse løpene mine. Når jeg får kvalitetssøvn, kan jeg komme meg etter harde treningsøkter mye raskere.

3. Jeg spiser mindre sukker

Som familie spiser vi like sunne, om ikke sunnere, med jentene hjemme. De vokste opp uten å spise noe sukker, og jeg prøver å hindre dem i å utvikle en amerikansk søt tann (som jeg har!) – så jeg får enda færre søtsaker enn jeg gjorde tidligere. Døtrene mine gleder seg over stuet linser, delte erter, sauterte grønnkål og andre næringsrike etiopiske retter. Disse matvarene var ikke stifter på kjøkkenet vårt før, men nå koker vi dem mye oftere for å hjelpe jentene til å føle seg mye mer hjemme.

4. Jeg spiller mer

Det er tider når jeg kommer utmattet fra en 24-mils løp og bare vil veg ut, bare for å finne datteren min som venter på meg, klar til å spille! Og i de øyeblikkene tar jeg valget om å sette dem først. Jentene mine er mye mer avgjørende enn trettheten min, og jeg vil være helt til stede med dem når jeg ikke trener. Så kanskje sofaen min blir kompromittert litt, men lykken de har brakt inn i livet mitt gjør det hele verdt det!

5. Jeg er mye mer motivert enn noen gang

Med løpsdagen mindre enn to måneder unna, planlegger jeg å stille opp på gatene i Los Angeles sentrum med fred i hjertet mitt, vel vitende om at jeg ga denne treningen alt jeg hadde. Og å vite at jeg nå har fire ganger mye mer motivasjon enn jeg gjorde før. De fire ekstraordinære jentene mine vil være der og koser meg og heier på meg. Og når det hele er sagt og gjort, vet jeg at vi vil ha en grunn til å feire løpet mitt og hverandre – jeg tar dem med på deres første tur til Disneyland!

Fitbit er den offisielle trackeren av Los Angeles Marathon, som finner sted 14. februar 2016, dagen etter det amerikanske olympiske maratonforsøkene. Kom innom Fitbit -messen på Los Angeles Marathon Expo 2016 og på målstreken for å motta en eksklusiv rabatt på Fitbit Kameruns herrelandslag i fotball Skjorter -enheter og en gratis #MarathonFit vannflaske (mens forsyningene varer).

Denne informasjonen er kun til utdanningsformål og er ikke ment som erstatning for megdisk diagnose eller behandling. Du må ikke bruke denne informasjonen til å diagnostisere eller behandle et helseproblem eller tilstand. Ta alltid kontakt med legen din før du endrer kostholdet, endrer søvnvanene, tar kosttilskudd eller starter en ny treningsrutine.

Sara Hall

Sara Hall er en av USAs fremste distanseløpere. Hun var den amerikanske nasjonale langrennsmesteren i 2012 og en gullmedaljevinner på Pan American Games i Steeplechase, og har også representert USA på tre verdensinnendørs bane- og feltmesterskap samt et verdensmesterskap i langrenn. Sara og mannen hennes (og stipendiat Ambassador), Ryan Hall, grunnla Hall Steps Foundation i 2009 for å engasjere det løpende samfunnet i å bringe bedre helse til de i ekstrem fattigdom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *